Директор НДІ – Мерзлов Сергій Віталійович
orcid.org/0000-0002-9815-4280
WoS F-6244-2019
Кількісний склад:
Цехмістренко Світлана Іванівна, Поліщук Віталій Миколайович, Поліщук Світлана Анатоліївна, Гаюк Надія Володимирівна, Селезньова Олександра Олександрівна, Яхновська Олена Володимирівна, Ставецька Руслана Володимирівна, Титаренко Ірина Василівна, Клопенко Наталія Ігорівна, Бабенко Олена Іванівна, Балацький Юрій Олександрович, Малина Василь Вікторович, Булей Наталія Володимирівна, Гришко Віталій Анатолійович, Федорченко Максим Миколайович, Бондаренко Леся Вікторівна, Андрійчук Андрій Віталійович, Луценко Марія Михайлівна, Борщ Олександр Васильович, Ліскович Володимир Андрійович, Король Алла Петрівна, Косіор Леся Тарасівна, Безпалий Іван Федорович, Борщ Олександр Олександрович, Ластовська Ірина Олександрівна, Каркач Петро Михайлович, Соболєв Олександр Іванович, Фесенко Василь Федорович, Кузьменко Петро Іванович, Машкін Юрій Олексійович, Засуха Юрій Васильович, Бількевич Віта Володимирівна, Костюк Михайло Михайлович, Бомко Віталій Семенович, Недашківський Володимир Михайлович, Бабенко Сергій Петрович, Сломчинський Михайло Миколайович, Кузьменко Оксана Анатоліївна, Титарьова Олена Михайлівна, Чернявський Олександр Олександрович, Соболєва Світлана Василівна, Калініна Галина Петрівна, Димань Тетяна Миколаївна, Мерзлов Сергій Віталійович, Наріжний Сергій Анатолійович, Ломова Неоніла Миколаївна, Гребельник Оксана Петрівна, Федорук Наталія Миколаївна, Цехмістренко Оксана Сергіївна, Загоруй Людмила Петрівна, Король-Безпала Леся Петрівна, Шурчкова Юлія Олександрівна, Надточій Валентина Миколаївна, Качан Анатолій Дмитрович, Цебро Анастасія Дмитрівна, Мерзлова Галина Вікторівна, Чернюк Сергій Васильович, Недашківська Наталія Володимирівна, Слюсаренко Сергій Володимирович, Роль Наталія Валеріївна, Білий Вадим Юрійович.
Лабораторії НДІ:
Науково-дослідна лабораторія: «Якості кормів».
Науково-дослідна лабораторія: «Технології м'яса і молока».
Міжфакультетна науково-дослідна лабораторія: «Біотехнологічних і біохімічних досліджень».
Науково-навчальна лабораторія: «Технології культивування та дослідження якості продукції гідробіонтів».
Мета НДІ
Проведення комплексних фундаментальних та прикладних досліджень актуальних проблем з виробництва продукції тваринництва та харчових технологій з урахуванням вітчизняного та зарубіжного досвіду годівлі, розведення, утримання, генетики, біохімії тварин, переробки рослинної та тваринної сировини у харчові продукти, створення конкурентоспроможних на світовому ринку наукових і науково-прикладних результатів.
Основні завдання НДІ:
-
проведення наукових досліджень із годівлі, розведення, утримання сільськогосподарських тварин і птиці, встановлення біохімічних та фізіологічних показників у їх організмі та здійснення біотехнологічних експериментів у тваринництві;
-
проведення наукових досліджень з переробки сировини рослинного та тваринного походження у харчові продукти та здійснення біотехнологічних експериментів у харчовій промисловості;
-
надання практичних і методичних рекомендацій з окремих питань технології виробництва продукції тваринництва та харчових технологій для громадських організацій, фізичних та юридичних осіб.
Послуги НДІ:
-
санітарно-гігієнічні дослідження параметрів мікроклімату у тваринницьких приміщеннях, грунту, якості кормів та води;
-
консультативні послуги щодо технології вирощування гідробіонтів;
-
консультативні послуги стосовно підвищення імунобіологічної реактивності молодняку сільськогосподарських тварин шляхом застосування біологічно-активних препаратів;
-
аналіз молока і м’яса, молочних і м’ясних продуктів. Консультативні послуги щодо оптимізації технологій виробництва і переробки молока та молочних продуктів, м’яса та м’ясних продуктів;
-
консультативні послуги щодо методів утилізації відходів тваринництва та переробної галузі;
-
складання раціонів для сільськогосподарських тварин та птиці. Аналіз кормів, і кормових добавок;
- проведення біохімічних досліджень крові та тканин сільськогосподарських тварин.